Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Naan bread - indiske fladbrød på pandenVintermad kalder på naan bread – altså, de der lækre indiske fladbrød, der går godt til alle de vintervarme krydderier. Fx i en god butter chicken eller dhal.  Og min erfaring er entydig: Naan er bedst tilberedt på panden!

Opskriften er ganske ligetil, men der er lige én ting, man kan være fristet til at springe over: Klaret smør. For hvad skal nu det gøre godt for? Klaret smør er smør uden mælkepartikler, og du kan enten købe det eller lave det selv.

Naan bread - indiske fladbrød på pandenMen hvorfor? Jo, når du bager dine naan bread (og altså især, når du steger ved høj temperatur), så har almindeligt smør en tendens til at branke. Og hvorfor så det? Fordi det er mælkepartiklerne i smørret, der har tendens til at branke.

Heldigvis er det nemt og ganske hurtigt at lave klaret smør. Du skal bare smelte smørret blidt og langsomt. De hvide mælkepartikler bundfælder sammen med saltet, og så kan du nemt hælde det klare smør fra. Bundfaldet har jeg ikke fundet på en opskrift til, så faktisk vil jeg bare smide det ud. Undskyld.

Nok om det. Brug nu bare klaret smør til dine naan bread.

 

Opskrift på naan bread - indiske fladbrød på panden

Brød og boller

Rækker til: Ca. 6

Forberedelse: 10 minutter + 2 timers hævetid

Tilberedning: 20 minutter

Du skal bruge:

  • 10 g gær
  • 1/2 dl lunkent vand
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 250-300 g hvedemel - heraf evt. 100 g fuldkornsmel
  • 50 g klaret smør (eller 65 g alm. smør, som du selv klarer)
  • 2 tsk nigellafrø
  • ekstra smeltet smør at pensle med

Sådan gør du:

  1. Tag en pænt stor skål, hæld vandet i det og opløs gæren i vandet. Tilsæt yoghurt, salt, æg og det klarede smør, rør rundt og tilsæt så melet. Start med 250 g og tilsæt kun resten hvis dejen ikke bliver for stiv. Den skal være ret blød og nem at arbejde med. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse, mindst 1 time. Gerne et lunt sted.
  2. Drys lidt mel ud på køkkenbordet, og ælt dejen igennem. Del den så i 6 lige store stykker, og tryk dem ud til flade brød. Undervejs kan du drysse med lidt nigellafrø og presse dem ned i brødene. Mine naan bread var ca. 20 x 14 cm - lidt dråbeformede.
  3. Tænd nu for en god stor teflonpande ved godt og vel middelvarme - fx 7 ud af 9. Læg brødene på - så mange der kan være, sikkert ikke mere end to ad gangen - og steg dem 2-3 minutter på hver side, til de har taget så meget farve, du synes.
  4. Naan bread bliver ekstra lækre, hvis du pensler med lidt smeltet smør lige før servering.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *