Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Suppebrød med ost er lækkert tilbehør til alverdens supper vinteren igennem. Og jeg elsker sesam, så min mors variation over temaet er blevet bagt rigtig mange gang i mit køkken.

Tryl dine suppebrød med ost om til snacks

Heldigvis fandt min mor også på at skære ostebrødene i tynde skiver og riste dem i ovnen, til de bliver sprøde. Vupti, så har man en god snack, der holder længe. Og som virkelig smager godt (ristet brød og gratineret ost i én snack – what’s not to like?)

Suppebrød med ost er heldigvis nemme at bage. Det bare er en bolledej med reven ost og sesamfrø i. Og sesamfrø udenpå.

Gem

Opskrift på mors suppebrød med ost - og ostesnacks med sesam

Brød og boller, Snacks og dips

Rækker til: 2 plader fulde

Tilberedning: 15-20 minutter

Du skal bruge:

  • 65 g smør
  • 3 dl mælk
  • 1 æg
  • 25 g gær opløst i lidt vand
  • 75 g fine havregryn
  • ca. 400 g mel
  • 1 tsk salt
  • 150 g cheddarost, revet groft
  • 1,5 dl sesamfrø

Til drys og pynt udenpå:

  • 1 æg
  • sesamfrø

Sådan laver du suppebrød med ost:

  1. Smelt smørret blidt, tilsæt mælk og gæren, opløst i vand. Bland så hele molevitten i god stor skål og lad det hæve til ca. dobbelt størrelse. Står det lunt, tager det godt en time - du kan også stille dejen køligt og vente længere.
  2. Ælt dejen godt igennem, og del den i 6 lige store stykker. Rul dem ud til stænger på længde med dine bageplader, læg 3 på hver plade (på bagepapir). Lad dem efterhæve 1/2 - 1 times tid.
  3. Tænd ovnen på 175° varmluft. Pensl stængerne med æg, drys med sesamfrø og pensl igen. Så bliver sesamfrøene hængende!
  4. Bag dem i 15-20 minutter til de er lysebrune, og skær dem i passende stykker.

Sådan laver du ostebrød til ostesnacks:

  1. Lad stængerne køle af, og skær dem i 4-5 mm tykke skiver. Læg dem tæt, side om side på bagepapiret, og skru op til 200° i ovnen. Giv dem 10-12-15 minutter. Hold øje! Det er så ærgerligt, hvis de bliver for mørke. Men er de for lyse, er de også bløde. Så - ta' evt. en stol hen til ovnen, og nyd, at du ikke kan lave andet, mens du venter på, de bliver lige tilpas.
  2. Gem dine snacks i glas med tætsluttende låg eller lukkede plasticposer.

Suppebrød til mere end suppe …

Får du ikke sat dem allesammen til livs, mens de er friskbagte? Så gem resten i fryseren. Og bliv glad, hver gang du laver suppe hele vinteren. For eksempel  minestrone, god gammeldags klar suppe eller kartoffelsuppe …

Suppebrød med ost er forholdsvis fede, så jeg vil anbefale, at du kun har dem i fryseren i 2-3 måneder. Men så er den vinter forhåbentlig også på hæld!

Suppebrødene er forresten også et hit i madpakken, især hvis du har en brødrister ved hånden til frokost.

De sprøde snacks er bare go’e. Altid. Fx til en drink i utide, til den lille sult klokken 17 eller til et lille overlevelseskit på rejsen

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.