Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Boller med nødderBoller med nødder var svaret på dagens resterebus: En rest nødder og en rest kærnemælk – what to do? Det blev til gode saftige boller.

Vidste du, at syrnede mælkeprodukter som kærnemælk (og yoghurt naturel, kefir osv.) er en væsentlig forbedring af dit hvedebrød – lidt på linje med surdej? Nå, det findes der en lang forklaring på, den springer jeg over her, men hvis din yoghurt i køleskabet er til den lidt gamle side, så giv den nyt liv i dit gærbrød.

Det var lige det, der skete her.

Opskrift på boller med nødder – og kærnemælk

Til fordejen skal du bruge:

10 g gær
3 dl vand
3 dl mel

Til bollerne skal du også bruge:

6 dl vand
5 dl kærnemælk
150 g hakkede nødder
200 g grahamsmel
150 g durummel
4 tsk salt
ca. 400 g hvedemel

Sådan gør du:

Rør fordejen sammen, dæk den med folie, og sæt den på køkkenbordet i mindst 8 timer. For eksempel natten over.

Rør den så sammen med alle de øvrige ingredienser, og stil den køligt, gerne hele dagen. Så kan du bage om aftenen.

Form bollerne efter humør, lad dem hæve igen en times tid. Tænd ovnen på 220° og sæt bollerne ind, når ovnen er helt varm.

De skal have 15-20 minutter, til de er lysebrune.

 

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *