Knasende knækbrød med rugmel, chiafrø og masser af kerner

Sprødt knækbrød med chiafrø og masser af kerner1Knækbrød, kiks eller hvad du nu vil kalde det. Typisk er de rigtig dyre i butikkerne, men tro mig, de er nemme at lave selv!

Denne grove version helt uden hvede er inspireret af min søster – og lige tilsat min egen twist. Nu er det bare min allerbedste ikke-søde snack. De er nemme at bage, holder sig sprøde længe og smager godt med alt fra smør, ost og hummus til peanutbutter eller sødt. De er supergode til dips. Eller bare som de er. Billigt, nemt, hurtigt. Så here comes …

 

 

 

Opskrift på knækbrød med rugmel, chiafrø og masser af kerner

Du tager ganske enkelt:

1 dl solsikkekerner
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1/2 dl chiafrø
1 dl fine havregryn
3 dl rugmel
1 tsk salt
2 tsk tørret rosmarin (prøv det! – kan dog udelades)
2,5 dl vand
1 dl olie (rapsolie eller olivenolie)

Husk også:

En stor skål
En røreske
3 stykker bagepapir
Kagerulle (eller i nødstilfælde – en vinflaske)
En pizzaskærer, klejnespore eller bare en kniv

Sådan gør du:

  1. Hæld det hele op i en stor skål, og rør rundt, til du har en jævn masse. Du kan godt lade den stå et kvarter, inden du ruller ud.
  2. Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
  3. Fordel så dejen på to stykker bagepapir. Det tredje stykke lægger du over dejen, mens du ruller ud. Få så vidt muligt dejen til at fylde hele bagepapiret (i din bageplades størrelse). Du kan evt. skære lidt til undervejs, lægge det afskårne der, hvor der mangler lidt og rulle ud igen.
  4. Skær så de udrullede dejstykker igennem til passende stykker. Til kiksestørrelse passer det meget godt med 4 x 5 stk. Hvis de er til snacks (og dip), kan du lave dem smallere, evt. mere aflange.
  5. Bag dem i ca. 18-20 minutter – prøv dig frem. Ovne er forskellige. De skal få lidt farve, ellers er de bløde. Men ikke blive for mørke, så smager de brændt.

Sprødt knækbrød med chiafrø og masser af kerner2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gem dem i en lufttæt dåse, så har du en sprød snack i mange dage. Altså, med mindre de bliver spist :-)

Tags: , ,

No comments yet.

Leave a Reply